Deurbel Advies

Stap-voor-Stap: de Eufy slimme deurbel zelf installeren

Door - - Prijs-update: 16 juni 2024 -

De Eufy slimme deurbel is een innovatief product dat de manier waarop we onze huizen beveiligen en communiceren met bezoekers heeft veranderd. Met haarscherpe 2K-resolutie beelden, AI-technologie voor gezichtsherkenning en eenvoudige installatie, is het een must-have voor elk modern huis. In deze gids nemen we je stap voor stap mee door het installatieproces. Bekijk ook ons artikel top 10 videodeurbel waarin we de beste slimme deurbellen op een rijtje zetten of bekijk ook ons artikel wat gaat over hoe hoog moet je een slimme deurbel ophangen.

Wat is de Eufy slimme deurbel?

De Eufy slimme deurbel is een product van Anker, opgericht in 2011 door Steven Yang. Oorspronkelijk begonnen met het maken van laptopbatterijen, heeft Anker zijn assortiment uitgebreid met smarthome- en beveiligingsproducten onder de naam Eufy. De Eufy Video Doorbell onderscheidt zich door zijn 2K-resolutie, lokale opslag van 16 GB en AI-technologie die verschillende lichaamsvormen en gezichten kan herkennen.

Installatiegids: Eufy slimme deurbel in 8 stappen

Hieronder de acht stappen waarin uitgelegd hoe je een Eufy deurbel moet installeren

 1. Download de app: Zoek naar “EufySecurity” in de Google Playstore of Appstore en installeer deze.
 2. Schakel de stroom uit: Zorg ervoor dat je huis van de elektriciteit is afgesloten.
 3. Verwijder je bestaande deurbel: Trek de twee draden voorzichtig naar buiten.
 4. Bepaal de montagepositie: Gebruik de positioneringskaart voor schroefgaten.
 5. Plaats de montagebeugel: Leid de twee deurbeldraden door het centrale vierkante gat.
 6. Monteer de draden: Sluit de draden aan op de twee punten aan de achterkant van de deurbel.
 7. Hoofdstroom schakelaar: Zet de hoofdstroomschakelaar in je huis weer AAN.
 8. Koppel aan je WiFi-netwerk: Volg de instructies in de EufySecurity App.

1. De App als Startpunt

Voordat je fysiek met de deurbel aan de slag gaat, is het essentieel om de EufySecurity-app te downloaden. Deze app fungeert niet alleen als een begeleider tijdens het installatieproces, maar is ook het centrale punt waar je alle instellingen en notificaties van je deurbel beheert. Zodra je de app hebt geïnstalleerd, kun je een account aanmaken en je deurbel toevoegen. Dit zorgt voor een soepele integratie en bediening vanaf je smartphone.

2. Veiligheid Eerst: De Stroom Uitschakelen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is cruciaal om te benadrukken: schakel altijd de stroom uit voordat je met elektrische installaties werkt. Dit is niet alleen voor je eigen veiligheid maar ook om te voorkomen dat er kortsluiting ontstaat tijdens de installatie. Door de stroom uit te schakelen, zorg je voor een veilige werkomgeving en voorkom je mogelijke schade aan je nieuwe slimme deurbel.

3. Het Verwijderen van je Huidige Deurbel

Voordat je de Eufy slimme deurbel kunt installeren, is het noodzakelijk om je huidige deurbel te verwijderen. Dit proces is over het algemeen eenvoudig, maar vereist wel enige voorzichtigheid. Begin met het lokaliseren van de twee draden die aan je bestaande deurbel zijn bevestigd. Deze draden zorgen voor de stroomvoorziening en het signaal. Pak de draden bij de uiteinden vast en trek ze voorzichtig naar buiten, zodat ze loskomen van de oude deurbel. Zorg ervoor dat je de draden niet beschadigt of breekt, omdat je ze nodig hebt voor de installatie van je nieuwe Eufy deurbel. Bewaar de oude deurbel en eventuele schroeven op een veilige plaats, voor het geval je het in de toekomst nog nodig hebt.

De plaatsing van je Eufy slimme deurbel is essentieel voor optimale prestaties. Denk na over waar bezoekers normaal gesproken aanbellen en zorg ervoor dat de deurbel een duidelijk zicht heeft op die plek. Gebruik de meegeleverde positioneringskaart om de ideale hoogte en hoek te bepalen. Een goede vuistregel is om de deurbel op borsthoogte te plaatsen, zodat je een helder beeld hebt van het gezicht van de bezoeker.

5. Plaats de beugel

Nadat je de ideale plek hebt bepaald, is het tijd om de deurbel fysiek te installeren. Leid de deurbeldraden door de montagebeugel en sluit ze aan op de achterkant van de deurbel. Zodra alles is aangesloten, kun je de stroom weer inschakelen en de deurbel via de app configureren. Volg de instructies op het scherm om je deurbel met je WiFi-netwerk te verbinden en de instellingen naar wens aan te passen.

6. Aansluiten van de draden

Na het verwijderen van je oude deurbel, is de volgende cruciale stap het aansluiten van de draden op je nieuwe Eufy slimme deurbel. Aan de achterzijde van de Eufy deurbel vind je twee aansluitpunten, speciaal ontworpen voor deze draden. Het maakt niet uit welke draad je op welk punt aansluit, omdat beide draden functioneel identiek zijn. Zorg ervoor dat je de draden stevig vastmaakt aan deze punten, zodat er een stabiele en betrouwbare verbinding ontstaat. Een goede aansluiting garandeert dat de deurbel correct functioneert en dat er geen onderbrekingen zijn in de stroomvoorziening of het signaal. Neem de tijd om deze stap zorgvuldig uit te voeren, zodat je deurbel optimaal presteert.

8. Verbinden met je WiFi-netwerk via de EufySecurity App

Een van de voornaamste voordelen van de Eufy slimme deurbel is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot live beelden en meldingen. Om dit te realiseren, moet de deurbel verbonden zijn met je thuisnetwerk. Zodra je de fysieke installatie hebt voltooid, open je de EufySecurity App op je smartphone. In de app vind je duidelijke instructies om je deurbel met je WiFi-netwerk te koppelen. Zorg ervoor dat je dicht bij je router bent tijdens dit proces om een sterke verbinding te garanderen. Voer het wachtwoord van je netwerk in wanneer daarom wordt gevraagd en wacht tot de app aangeeft dat de koppeling succesvol is. Eenmaal verbonden, kun je overal en altijd je deurbel bedienen en monitoren, direct vanuit de palm van je hand.

Geniet van Je Slimme Deurbel

Na de installatie en configuratie is het tijd om te genieten van de voordelen van je Eufy slimme deurbel. Of het nu gaat om het bekijken van live beelden, het ontvangen van bewegingsmeldingen of het communiceren met bezoekers via tweerichtingsaudio, je nieuwe deurbel zal je huisbeveiliging naar een hoger niveau tillen.

Voordelen van de Eufy Video Doorbell

Dit zijn de voordelen van een Eufy slimme deurbel:

 • Eenvoudige installatie: Duidelijke instructies en benodigdheden inbegrepen.
 • Geen abonnement nodig: Lokaal opgeslagen beelden zonder extra kosten.
 • Veilige dataopslag: AES-256 chip voor gecodeerde verzending en opslag.
 • 2K Resolutie beelden: Hoge helderheid en kwaliteit, zowel overdag als 's nachts.
 • Gebruiksvriendelijke app: Ontvang gezicht-snapshot notificaties direct op je telefoon.

Conclusie

Het installeren van de Eufy slimme deurbel markeert een belangrijke stap in de evolutie van huisbeveiliging. Waar traditionele deurbellen slechts een eenvoudig signaal gaven, biedt de Eufy deurbel je de mogelijkheid om op elk moment en vanaf elke locatie je voordeur te monitoren. Door de heldere stappen in dit artikel te volgen, heb je gezien hoe eenvoudig het is om deze technologische vooruitgang zelf te implementeren. Maar het gaat niet alleen om het fysieke installatieproces. De ware kracht ligt in de integratie met je thuisnetwerk, waardoor je een ongeëvenaarde controle en gemoedsrust krijgt.

In een wereld waar technologie en veiligheid steeds meer verweven raken, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. De Eufy slimme deurbel is meer dan een gadget; het is een statement over hoe je je huis en geliefden beschermt. Dus, terwijl je geniet van de geavanceerde functies en het gemak van je nieuwe deurbel, onthoud dan dat je niet alleen investeert in een apparaat, maar in een veiligere toekomst. En met de kennis die je nu hebt opgedaan, ben je perfect uitgerust om deze toekomst met vertrouwen tegemoet te treden.

Populaire video voor artikel: Stap-voor-Stap: de Eufy slimme deurbel zelf installeren

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen